Etusivu Hevoset Esittely & Tapahtumat Kasvatus & Myytävät
Hiekka-Ahon Hevostalli

Hevoskasvatusta laadukkaasti ja monipuolisesti
Waffle

Waffle on Dot

Kutsumanimi: Waffle
Rotu: Kanbstrupinhevonen
Sukupuoli: Tamma
Väri: Rautiaantiikerinkirjava
Säkä: 157cm
Ikä: 3 v (s.  28.07.2021) oma
Rekisterinumero: VH21-010-0044, #PKK4262
Osaaminen:
Omistaja:Anne (VRL-06858) Hiekka-Aho
Kasvattaja: Seppele
Meriitit:

Kuvat

Waffle

Luonne

Waffle vallan huokuu rauhaa, hyvää oloa sekä itsevarmuutta. Hauskan pilkullinen knabstrup tuntui jo maitovarsana ikäistään vanhemmalta ja valmiimmalta. Mielikuva vain vahvistui kun tammaa alettiin hissukseen, ikä huomioiden, opettamaan tavoille – näin mutkattomasti kaikkeen uuteen suhtautuvaa, miltei kerrasta asiat oppivaa hevosta ei montaa kertaa ole tullut vastaan!

Hoitajia tammalle löytyisi jonoksi asti, vaan ihmekös tuo, kuka nyt ei seurallisesta, heppakirjamaiseen tapaan suosikki-ihmistensä syliin päänsä painavasta hevosesta pitäisi? Waffle kuitenkin ymmärtää oman tilan tärkeyden eikä suin päin puske kenenkään syliin, vaan osaa lukea tilannetta sekä ihmisiä eikä lähesty edes rapsutusten toivossa ihmistä, joka ei juuri sillä hetkellä rapsutuksia tarjoa. Uteliaana sieluna kirjava seuraa niin ihmisten touhuja kuin muita tallin tapahtumia malttaen kuitenkin myös levätä jatkuvan kerrostalotallikäytäväkyttäyksen sijaan.
Kympin käytösnumeron hevosena tamma ei sano oikein mitään mihinkään, näyttää vain zeniläisen tyyneltä sekä isoäitimäisen lämpöiseltä seistessään sievästi paikoillaan läpi raspausten, rokotusten, kylmäysten ja mitä näitä nyt on. Waffle ei kisko jalkojaan tai heittele päätään, nojaile kengittäjään tai muutenkaan tee koskaan mitään epätoivottua kuin korkeintaan vahingossa, ja silloinkin tamma hoksaa heti virheensä lopettaen siihen paikkaan. Kerran tamma talloi vahingossa taluttajansa varpaille, enkä ole kuunaan nähnyt niin selkeän pahoillaan olevaa ilmettä yhdelläkään hevosella!

Moni ratsastuskoulu ja ihan ammattiratsastajakin ottaisi Wafflen varmasti mielellään hevosrivejään vahvistamaan. Tamma toimii kaiken tasoisilla ratsastajilla turhautumatta tai hämmentymättä epäselvistä avuista tai vaihtuvista ratsastajista, eikä myöskään lähde tekemään mitään ilmaiseksi. Knabstrup odottaa selkeitä, siistejä apuja työskennellen sitten niiden mukaan. Aloittelevien ratsastajien kanssa työskentely on hyväntuulista mutta aika vapaamuotoista hölkkäilyä, kokeneempien ratsastajien kanssa Waffle kokoaa itseään mielihyvin tehden asiat huomattavasti suuremmalla tarmolla ja paneutumisella. Tamma peilaa hurjan paljon ratsastajaansa; sinne päin pyytämällä saa sinne päin tehtyä. Opetusmestariainesta.
Wafflelta tuntuu luonnistuvan kaikki. Se hyppää hyvällä tekniikalla, liikkuu hyvällä mekaniikalla jokaisessa askellajissa, kokoaa näppärästi ja on kaikin puolin lahjakkaan oloinen vähän kaikessa, mitä sen kanssa keksitään kokeilla. Vaikka kirjava tekeekin mielellään töitä myös aloittelijoiden kanssa korvaansa lotkauttamatta epäselville avuille tai hapuilevalle tasapainolle, tamma on yllättävän herkkä, pienin avuin toimiva ratsu. Se vain osaa suodattaa kaiken turhan jättäen reagoimatta. Maastoillessa Waffle toimii yksin ja porukassa, niin jonon kärjessä kuin hännillä. Laukkapätkillä tamma ei kuumu tai innostu rynnimään muiden ohitse tai ärsyynny, mikäli joku laukkaa rinnalle. Rauhalliset käyntimaastot ovat kirjavalle yhtä mukavia kuin reippaat peltorallit ja hankilaukat, uiminen ja hiihtoratsastus yhtä mukavia kuin rataesteet tai kouluvalmennus.

Matkustamiseen Waffle suhtautuu aivan yhtä tyynesti kuin kaikkeen muuhunkin. Järkkymättömän rauhallisuutensa vuoksi knabstrup onkin usein seuraneitinä matkustamista jännittäville tallikavereilleen; pelkkä Wafflen läsnäolo riittää tyynnyttelemään useimpia hevosia. Vieraissa paikoissa tamman käytös on aivan yhtä esimerkillistä kuin kotonakin. Waffle on kyllä älyttömän kiinnostunut kaikesta uudesta, niin maisemista, hevosista kuin ihmisistäkin, mutta se kuuntelee aina ihmistä eikä kadota korviaan tai keskittymistään väenpaljouteen. Yleisön edessä kirjava esiintyy rentona kuin omassa tarhassaan olisi – Waffle ei tosiaan kärsi lavakammosta!

© Lissu T.

Suku

i. Fregne af Rid
knb, rt leopard, 168cm
PKK-V PP-MVA Fn
ii. Vært - evmiii. Peter af Kongerjord
iie. Værtinde
ie. Skønhed af Rid - evmiei. Ridder af Rid
iee. Prinsesse af Rid
e. Whirlwinded Dot
knab, rtkrj, 159cm
PP-MVA
ei. Stormdot BRN
knab, krj, 160cm
eii. Myrray af Blofhoffe
eie. Fídelina
ee. Wyome Hexen
knab, krj, 159cm
eei.  Moaring Morris
eee. Wubbels D'jeanine

Kilpailut

Näyttelyt

Pvm Paikka Jaos Luokka Tuomari Sijoitus Palkinto
20.02.2022VaahterapolkuPKK1. rakenne: varsatJassu L.HY
25.11.2021AtlasPKK03. Varsat (kaikki)MarjahillaEO-sert
Ulkoasu © M Layouts / netzanette / Kuvat ja tekstit © AnneL ellei toisin mainittu
Virtuaalitalli / Virtuaalihevonen